CMA Training

Do What You Love

Project Details

THE BRIEF | Expand our Training Centre

With an expanding demand on their growing business, this project was to transform a dated office space into a sleek modern training centre, unlike anything else on the market.

Working alongside CMA’s directors and branding team the brief was to create new training rooms, offices, a break out space and retail hub. The environmental design and direction was for clean white walls, concrete flooring, natural plywood, black painted walls and bold geometric colour throughout.

The whole space was to be gutted to allow for the existing concrete flooring to be ground back, creating a polished concrete floor throughout the training centre. Reconfiguring the new rooms to plan, each training room was fitted with storage, open benches, expansive mirrors and lighting to allow the students to have the perfect environment to create.

The existing staff offices were fitted out, modernised and tied into the new offices with their fresh look. The flow of the building now ties each area to the next directing the students through the centre.

The break out and retail spaces are the main attraction in the CMA Training fit-out. With the retail space exemplifying CMA’s branding – bold, sleek and with lots of colour. It showcases the triangle feature wall, created out of pine framework, bringing to life the branding pattern on a large scale. It is raw wood meets bright colour palette and black/white.

The break out area was designed and constructed to be open space utilised for the school’s evolving needs; photography shoots, events and a place for students to relax and eat between classes. The walls in this space were painted white and decaled brightly.

The finished result has transformed the school into a space that now invites and guides you into its creative environment, providing students and CMA staff a space to enjoy doing what they love.

Photography | John Schilling